Nostalgi: Valla behöver en arrestlokal

Kuriren för 100 och 50 år sedan.

Katrineholms-Kuriren för 100 år sedan.

Katrineholms-Kuriren för 100 år sedan.

Foto: Arkivbild

Nostalgi2019-10-22 07:01

100 ÅR: MAN DÖD AV SKADORNA

Den för någon tid sedan vid en skenolycka i Katrineholm skadade lantbrukaren Karl Andersson från Bergstorp i Stora Malm avled under gårdagen å Kullbergska sjukhuset till följd av en blodpropp som sökt sig väg till hjärnan.

100 år: 7 838 BILJETTER SÅLDES VID STATIONEN

Vid Katrineholms station expedierades under september månad 1 326 tåg, 2 823 telegram, 8 162 resgods, 4 442 ilgods, 8 844 fraktgods och 14 614 godsvagnar, samt försåldes 7 838 biljetter. Uppbörden var kronor 158 212.

100 År: NYA SKOLOR ÄRO NU UNDER TAK

De nya skolorna vid Kåsta och Knutstorp i Västra Vingåker äro nu under tak. De beräknas bli färdiga till nästa höst. För desammas inredning anslog kyrko- och skolrådet i lördags 15 000 kronor.

100 ÅR: VALLA BEHÖVER EN ARRESTLOKAL

Med anledning av en framställning från polisuppsyningsman K.J. Eriksson, Valla, har länsstyrelsen anmodat Valla municipalsamhälle att utan onödiga dröjsmål vidtaga åtgärder för anordnande av arrestlokal.

50 ÅR: ÄLDSTA AFFÄREN HAR BLIVIT MATTHUS

För någon tid sedan slog Hacksta affär igen sin över 100-åriga verksamhet och det föreföll som om den äldsta affärsrörelsen i Vingåker skulle vara ett avslutat kapitel. Men nu har Hacksta bod återuppstått i ny affärsskepnad och på lördagen övergick den att bli ett matthus.

50 ÅR: KUPPFÖRSÖKET GJORDES AV PROFFS 

Det var utan tvekan professionella kassaskåpstjuvar som gjorde kuppförsöket mot Svenska handelsbankens lokaler på Kungsgatan i Flen natten till måndagen. Det säger förste kriminalassistent Yngve Helgesson vid kriminalpolisen i Katrineholm, som handhar utredningen vid banken i Flen.

50 ÅR: DE ÄR LEDSNA PÅ FLODA KOMMUN

Strängstorpsborna är ledsna på Floda kommun. De anser att kommunen kunde satsa lite på Strängstorp också och inte bara på Bie. Vatten- och avloppsfrågan i Strängstorp börjar bli prekär, säger man, då kommunen inte vill ta sig an problemen. "Hade Floda kommun satsat på ett ordentligt vatten- och avloppssystem i Strängstorp för länge sedan hade vi haft Bie-villorna i Strängstorp nu", säger man allmänt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!