VVK pressade mästarna men fick inte utdelning

Vingåker lyfte i hemmapremiären, men fick ändå inte ens ett set med mot svenska mästarna Linköping.

Vingåkers Albin Bishop Eriksson var bäst på plan i mötet med regerande svenska mästarna Linköping.

Vingåkers Albin Bishop Eriksson var bäst på plan i mötet med regerande svenska mästarna Linköping.

Foto: Tomas Nilsson

Volleyboll2019-10-12 17:26

– Vi pressar dem i tre riktigt täta set, men får ändå ingenting med oss. Det känns så surt, säger VVK-coachen Lukas Karlsson.

Linköping, med tidigare VVK-spelarna Tomas Mroz och Jordan Power, vann de viktiga bollarna och seten med 25– 22, 31– 29, 27– 25.

– Vi gjorde några dåliga träningsmatcher, seriepremiären borta mot Falkenberg var ett bottennapp. Nu fanns det en helt annan energi hos spelarna och jag tycker att vi står upp otroligt bra, säger Lukas Karlsson.

– Vi stod upp bra, visade att vi kan störa. Men det är som vår tränare Mike Bossence sa till killarna efteråt, det var inte Linköping som vann matchen, det var vi som förlorade den, fortsätter Lukas Karlsson.

Taktiskt gjorde VVK många rätt. Som att serva mycket på Jordan Power.

– Honom har vi bra koll på och utnyttjade hans svagheter. Mroz kom in i slutet av matchen utan att dominera. I stället var det Linköpings båda landslagscentrar som räddade laget, säger Lukas Karlsson.

Han tycker dock att VVK hade planens bästa spelare i Albin Bishop Eriksson. Även Haralds Regza får plusbetyg, liksom Alex Jenkins som levererade mycket boll och Jesper Ullberg som var den som servade bäst och gjorde något bra av varje passning.

Men även om VVK har setskillnaden 0– 6 efter de två inledande omgångarna är Lukas Karlsson övertygad om att vändningen inte är långt borta.

– Vi gav bort några poäng i andra och framför allt tredje set. Med bara lite bättre skärpa kommer snart första segern, säger Lukas Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!