Ebba Busch Thors framgång bör uppmärksammas

Insändarskribenten menar att  Ebba Busch Thors framgång bör uppmärksammas.

Insändarskribenten menar att Ebba Busch Thors framgång bör uppmärksammas.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2019-10-31 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är skrämmande hur den svenska befolkningen, och även befolkningen rent globalt kan till exempel uppmärksamma Greta, mer än vad man kanske bör göra. Att Greta har gjort en viss framgång för sin ålder är uppenbart, men det måste få gå till en viss grad också. Den “graden” är uppnådd sedan en tid tillbaka. 

Synar man till exempel det faktum att Ebba Busch Thor har tagit sitt parti till högre siffror och nivåer, än vad det någonsin har varit rent historiskt. Hon är en kvinna som har fått sitt parti att utvecklas så oerhört, snudd på ofattbart mycket. Att då anse att hon och Greta Thunberg på något sätt skulle vara snarlika med varandra vore konstigt - därför är det rentav jättekonstigt att ens jämföra Ebba och Greta med varandra. 

Dessvärre skulle det vara konstigt om man skulle säga att Greta inte skulle “få” engagera sig. Men det är just det faktum att det är över uppmärksammat och att hon ständigt framstår som någon slags ikon. 

Ebba Busch Thors framgång bör uppmärksammas alla dagar i veckan. Som jag tidigare nämnde har hon gjort en historisk framgång inom hennes parti. Varför uppmärksammas inte Ebba lika mycket som Greta? 

Anmärkningsvärt i sammanhanget är att hon är en betydligt mycket bättre och skickligare talare än vad Greta är. En teori som kan agera anledning till detta faktum är att hon är betydligt mycket äldre än vad Greta är. Ebba är således en bättre talare än Greta. Se faktumet: Ebba Busch Thors framgång bör uppmärksammas.