Kunskapsskolans elever får möjlighet till rörelse

Fastighetsbolaget som Kunskapsskolan i Katrineholm hyr lokaler av fick avslag på ansökan att bygga ut skolan.

Fastighetsbolaget som Kunskapsskolan i Katrineholm hyr lokaler av fick avslag på ansökan att bygga ut skolan.

Foto: Alice Staaf

Insändare2024-04-05 13:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I Katrineholms-Kuriren den 28 mars oroar sig Centerpartiets företrädare för om Kunskapsskolans elever kommer att få röra på sig tillräckligt mycket. Självklart är det viktigt att barn får möjlighet till lek, rörelse och utevistelse. Det är beklagligt att flera ledamöter i nämnden inte har beaktat de synpunkter vi har skickat in. 

I vår komplettering till nämnden förklarar vi hur vi kommer att arbeta för att tillgodose barnens behov. Alla elever kommer inte att vara på skolgården samtidigt då de har rast vid olika tidpunkter. De äldre eleverna kommer också att kunna nyttja den intilliggande parken. Detta innebär att det kommer att finnas 22,5 kvadratmeter friyta per elev, vilket vi menar är fullt tillräckligt för att skapa en varierad och stimulerande utemiljö som lockar fram både kreativitet och aktivitet utan trängsel.

undefined
Caroline Bergström, rektor Kunskapsskolan Katrineholm


Boverkets rekommendation är 30 kvadratmeter friyta per elev, men detta är just en rekommendation. Vi menar att skolgårdens utformning är betydligt viktigare än att den är exakt 30 kvadratmeter per barn. Vi har planerat att göra investeringar i utemiljön och är övertygade om att det kommer att bli väldigt bra för våra elever.

Jag beklagar att nämnden inte godkände vår bygglovsansökan och träffar gärna politikerna för att klargöra hur vi har planerat skolgården. Förhoppningsvis kan vi snart återuppta arbetet med att utöka skolan med F-3. 

Caroline Bergström
Rektor Kunskapsskolan Katrineholm