Varför sopa grus när parkeringen är fylld med bilar?

Bild på parkeringen utanför röda ladan

Bild på parkeringen utanför röda ladan

Foto: Albin

Insändare2024-04-18 14:02
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Utanför röda ladan finns en parkering som vanligtvis är fylld med bilar, ofta helt full vid bio eller andra arrangemang. Under en tisdagskväll är parkeringen halvfull, kommunen hade då bestämt sig för att börja sopa bort grus. Klockan var runt 18.30 på kvällen. 

På parkeringen står det bilar som nyligen blivit nytvättade. När då kommunen har bestämt sig för att sopa bort det vid en tidpunkt när det står bilar riskerar dessa bilar då att bli nedsmutsade och att få stenskott. 

Det ska tilläggas att det inte satts upp nån varningsskylt så bilisterna fått chansen att ställa sig på en annan parkeringen. Om det nu skett skador på bilarna eller de blivit smutsiga. Då vore det inte mer en rätt att kommunen ersätter dessa bilister eftersom stenskott och att tvätta bilen inte direkt är billigt. Vill veta hur kommunen har tänkt där?

Albin

Svar direkt

Vi väljer att städa större parkeringar och gator på kvällar, nätter eller tidiga morgnar för att i största möjliga mån inte störa trafiken. Det handlar också om att det ska vara en trygg arbetsmiljö för våra anställda.

När vi städar i trafikmiljö så riktar vi våra sandblåsare ner mot marken, inte mot förbipasserande eller parkerade bilar. En anledning är att inte blåsa sand på förbipasserande gående, cyklister eller bilar och en annan är att i möjligaste mån inte röra upp mer sand än nödvändigt. Vår utrustning är utprovad och godkänd för att användas i trafikmiljö där trafikanter rör sig eller där bilar är parkerade. 

Har du framtida frågor om vår trafikmiljö får du gärna använda vår app felanmälan - på så sätt kommer din fråga snabbare in till oss och vi har också möjlighet att ge dig snabbare svar. 

Vi kommer att ta med oss ditt förbättringsförslag i vårt arbete och se över var vi kan behöva sätta ut ytterligare information i förväg.

Stefan Ivarsson
Enhetschef park, Katrineholms kommun