Vingåker behöver inget lokalt parti

"För att vår kommun skall fortsätta utvecklas måste vi öka vår samverkan och nätverksarbete i KFV-regionen" skriver insändarskribenten.

"För att vår kommun skall fortsätta utvecklas måste vi öka vår samverkan och nätverksarbete i KFV-regionen" skriver insändarskribenten.

Foto: Anton Swärdhagen

Insändare2022-08-26 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det har sagts förut. Vingåkers invånare behöver inte ett lokalt parti som under många år funnits i utkanten och som inte avsatt några spår.

Kommunen utvecklas inte genom att enbart bedriva bypolitik med populistiska förslag i en tid med sviktande befolkningsunderlag, med låg skattekraft och höga taxor för att ta några exempel. För att vår kommun skall fortsätta utvecklas måste vi öka vår samverkan och nätverksarbete i KFV-regionen, regionalt och även nationellt. Hit hör också de viktiga frågorna om inflyttning och företagsetablering.

Den person som i modern tid kanske betytt mest på detta område är kommunstyrelsens tidigare ordförande Viking Jonsson som under sina år som ledande politiker förstod vikten av regional samverkan på många områden. Finns flera exempel på detta. Kanske dags för den nuvarande S-ledningen, där tystnaden tiger still, att uppmärksamma detta i en tid där den för kommunen så viktiga Viadidakt håller på att krackelera.