På fredag den 13 september gästar bandet Ölkultur i Eskilstuna.

The Boys historia är laddad med legender från den vitala och omvälvande punkeran som blomstrade i framför allt London och New York åren 1975-1979. När The Boys gjorde sin första spelning på en pub i Islington 1976 fanns till exempel Joe Strummer och Mick Jones från The Clash och Billy Idol i publiken.

I backspegeln kan man nog säga att The Boys gitarrist och sångare, Matt Dangerfield, genom att bygga en studio i en oanvänd kolkällare i anslutning till sin lägenhet i Maida Vale, kom att få en enorm betydelse för den brittiska punkens utveckling.

Artikelbild

The Boys debuterade live 1976 och släppte sitt första albun 1977. Enligt historieskrivningen var The Boys det första punkbandet som fick ett skivkontrakt för att göra ett album, eftersom The Sex hade Pistols sparkats av sitt skivbolag.

Där ska de största ikonerna, Sex Pistols, The Clash, The Damned och så klart The Boys, ha gjort sina första inspelningar.

Rocco Gustafsson är en av arrangörerna till konserten i Eskilstuna. Han berättar att The Boys kommer att spela sina egna hits, en del covers och berätta om sin del av punkhistorien mellan låtarna.

Originalmedlemmarna Matt Dangerfield, Casino Steel och Honest John Plain samt Kent Norberg och Chips Kiesbye medverkar i konserten.