Nostalgidansen hoppas på en fortsättning

Den sista november blir det tredje gången gillt för nostalgidansen på Amazon i Flen. Om det blir en fortsättning nästa år är ovisst.

Planeringsgruppen inför årets första nostalgidans på Amazon. Snart är det dags för årets sista.

Planeringsgruppen inför årets första nostalgidans på Amazon. Snart är det dags för årets sista.

Foto: Cassandra Grönlund

Flens kommun2019-11-14 08:42

Amazon i Flen har en storhetstid som danspalats bakom sig och i februari i år återupplivades traditionen när den första av tre nostalgidanser genomfördes. Det blev en omedelbar succé med runt 130 besökare.

– Det var fantastiskt och en stämning man inte är med om så ofta. Folk ställde sig och applåderade mellan låtarna, säger Per Pettersson Sjöberg som är en del av Flensbandet Fenderz som står för musiken under danserna. 

När dansen arrangerades i maj var uppslutningen dock betydligt sämre, endast ett 80-tal besökare kom. Nu hoppas arrangörerna, Kulturföreningen Flens världsorkester, SPF och squaredanceklubben Violen i Flen, att de dansanta ska hitta tillbaka till Amazon när årets sista nostalgidans genomförs. Utfallet kan bli avgörande för om det blir en fortsatt satsningen på danserna även nästa år.

– Det är en fördel om det i alla fall går runt. Vi har en inriktning på att göra åtminstone två danser nästa år, säger Per Pettersson Sjöberg.

Nostalgidansen var tidigare en del av Flens kommun satsning Flera friska år, ett projekt som dock är avslutat. Stödet från Kulturföreningen Flens världsorkester kommer inte heller vara möjligt nästa år.

– Så det är ideella krafter som gäller framöver. Jag hoppas att Flens kommun kan gå in med stöd om det inte går ihop sig, det är inga stora pengar det handlar om, säger Anne Sjöberg som är anställd på The Culture House och med i dansens planeringsgrupp.

Dansernas målgrupp är personer över 55 år, men alla danssugna är välkomna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!