Ska ha utsatt tonåringar för flera ofredanden

En man i 40-årsåldern åtalas för en lång rad sexuella ofredanden mot tonåringar.

Åtalet har väckts vid Nyköpings tingsrätt.

Åtalet har väckts vid Nyköpings tingsrätt.

Foto: Jens Alvin

Flen2019-11-15 18:32

Totalt handlar det om tio fall av sexuellt ofredande som mannen nu åtalas för. Merparten ska ha begåtts i Flens kommun.

Den 19 juli ska mannen ha blottat sig och onanerat framför tre tonåringar, varav två var under 15 år, på en plats i Flens kommun. Ett av de yngre barnen ska han ha förmått att vidröra hans könsorgan.

Händelserna har enligt åklagaren fångats på film.

Mannen ska även ha skaffat vodka till dessa tre personer. Den äldre av dem ska han ha överlåtit narkotika till under sommaren.

Fem dagar senare ska mannen återigen ha blottat sig och onanerat framför två av dem. Även detta ska vara filmat.

Ett sexuellt ofredande ska ha begåtts via meddelande-appen Snapchat, där mannen ska ha skickat ett foto på sitt könsorgan.

En av de yngre tonåringarna ska mannen ha försökt att köpa en sexuell tjänst av, genom att erbjuda ersättning i form av narkotika. Vid ett tillfälle ska mannen även ha överlåtit hasch till tonåringen.

Han ska ha hotat att skada två andra barn och deras familjer för att de inte skulle lämna uppgifter till polisen. Dagen innan ska mannen ha omhändertagits av polisen.

Ett av dessa barn ska mannen ha puttat mot en vägg och flera gånger sagt åt barnet att utföra oralsex på honom. Händelsen ska ha inträffat under juli i Flens kommun.

Ytterligare en tonåring ska mannen ha hotat att våldta. Senare ska han även ha tagit henne på brösten, vid ett tillfälle i april i Katrineholm.

Mannen åtalas även för ringa narkotikabrott, vilket han erkänner. I övrigt förnekar han brotten han åtalas för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!