Snabbmatsrestaurang på gång till Flen

Jysk och Jem och Fix har redan etablerat sig. Nu pekar det mesta mot att den nya handelsplatsen i Flen snart får fler aktörer.

Mellan Jysk och Willys är det tanken att en till butik ska in.

Mellan Jysk och Willys är det tanken att en till butik ska in.

Foto: David Gagnert Dalgren.

Flens kommun2019-11-15 16:35

Det är tre månader sedan byggvarhuset Jem och Fix slog upp sina dörrar i Flen och en vecka senare var det dags för kedjan inom detaljhandel, Jysk, att ha premiäröppning. Tillsammans med den redan befintliga Willysbutiken utgör de den nya handelsplatsen Tisteln som ligger intill rondellen vid infarten till Flen, mellan Norra Kungsgatan, Orrögatan och Tegelvägen.

Starten för de nya företagen har varit bra enligt Carl Bergström som är affärskonsult för Favedu AB som äger handelsplatsen.

– Det har inte gått så lång tid, men signalerna är att det går jättebra och att de är väldigt nöjda. Jag har fått rapporter om att omsättningen är över förväntan för både Jem och Fix och Jysk, säger Carl Bergström.

– Det är en bra start och tecken på att vi har gjort rätt, det är kul när en sådan här satsning funkar, fortsätter han.

Willys håller för fullt på att bygga ut butiken i riktning mot Norra Kungsgatan. Expanderingen, som ska stå klar någon gång under nästa år, kommer innebära att det blir en stor Willysbutik. Mer nytt är att vänta på handelsplatsen. Det är ingen hemlighet att Favedu AB har som målsättning att locka till sig ännu en butik, den kommer att hamna mellan Jysk och Willys.

– Vi hoppas få dit ett tredje företag och vi förhandlar för fullt, säger Carl Bergström.

Förutom de tre butikerna finns en snabbmatsrestaurang med i ritningarna. I samband med att Jem och Fix och Jysk var i startgroparna presenterades idén för ett antal snabbmatskedjor. Efter den lyckade starten för de nya butikerna på handelsplatsen Tisteln har intresset från snabbmatshållet ökat och förhandlingarna har fått ordentlig fart.

– Vi förhandlar med flera snabbmatsföretag. Det finns ett bra intresse från flera håll och det kan bli klart efter jul, säger Carl Bergström och fortsätter:

– Det är en kalkyl som ska gå ihop och det varierar lite mellan de vi har kontakt med hur de ser på situationen. Den stora fördelen är att Tisteln kommer att bli en riktig handelplats.

I takt med att handelplatsen växer ökar trafiken in och ut på området, en stor utmaning, erkänner Carl Bergström.

– Det ser ut att bli en attraktiv handelplats med mycket folk i farten. Vi håller på att diskutera med kommunen och de andra aktörerna hur vi ska lösa trafiksituationen så att flödet blir bra, inga blir störda och det blir riktigt bra för alla, säger han.

Fler aktörer är på gång till handelsplatsen Tisteln.
Fler aktörer är på gång till handelsplatsen Tisteln.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!