Cheferna blir färre i ny organisation

Tre verksamhetschefer har lämnat sina uppdrag inom vård- och omsorgsförvaltningen. Orsaken är en ny organisation som träder i kraft den 1 januari.

Anna-Lena Ramstedt, förvaltningschef för vård- och omsorgsförvaltningen förklarar att i den nya organisationen ska fem chefer bli tre.

Anna-Lena Ramstedt, förvaltningschef för vård- och omsorgsförvaltningen förklarar att i den nya organisationen ska fem chefer bli tre.

Foto: Privat

Katrineholms kommun2019-10-21 21:36

Josefin Sandqvist, tidigare verksamhetschef för särskilt boende äldre avslutade sin anställning i september. Förra veckan slutade Patrik Sikt, verksamhetschef för stöd i ordinärt boende och Caroline Vadeby, verksamhetschef för funktionsstöd.

– Redan i maj förhandlade vård- och omsorgsförvaltningen om en ny organisation. Syftet med den är att samla äldreomsorgen i ett ben, funktionsstöd i ett ben och förvaltningskontoret i ett ben, berättar Anna-Lena Ramstedt, förvaltningschef för vård- och omsorgsförvaltningen.

Den nya organisationen innebär också att man går från fem till tre chefer.

– Tanken är att få en bättre samverkan och ett bättre helhetsperspektiv inom förvaltningen. Det är bakgrunden till den organisationsförändring som vi gör och i samband med det har vi valt att rekrytera till de här tjänsterna i överenskommelse med fackliga parter, fortsätter hon.

En fjärde verksamhetschef har slutat på vård- och omsorgsförvaltningen tidigare i år.

Har de valt att gå eller har de fått lämna sina jobb?

– Det har varit en rekryteringsprocess där man fått söka tjänsterna. Därefter har intervjuerna skett i flera steg där representanter för medarbetare, fackliga parter och arbetsgivare deltagit. Vi har kommit överens om tillsättningen av tjänsterna i den fackliga samverkan. Under processens gång har några av verksamhetscheferna sagt upp sig, då man fått andra jobb, säger Anna-Lena Ramstedt.

En tydlig styrning och delaktighet i verksamheten har länge stått högt upp på önskelistan.

– Det är någonting som har framkommit som en brist, förklarar Anna-Lena Ramstedt.

Detta har man också haft med sig när man rekryterat de nya cheferna.

Susanna Kullman, som är biträdande förvaltningschef, kommer att leda förvaltningskontoret framöver.

Camilla Söderman blir ny verksamhetchef för verksamhetsområdet äldreomsorg och Petra Kruse blir ny verksamhetschef för verksamhetsområdet funktionsstöd.

Söderman har tidigare arbetat som områdeschef för särskilt boende inom vård- och omsorgsförvaltningen i Katrineholms kommun. Just nu är hon avdelningschef för äldreomsorgen i Flen. Camilla Söderman tillträder sin nya tjänst den 4 november.

Petra Kruse har tidigare arbetat inom förvaltningen som enhetschef inom äldreomsorg och funktionsstöd samt som avdelningschef för funktionsstöd i Flens kommun. Just nu är hon tillförordnad förvaltningschef på Viadidakt. Petra Kruse börjar sitt nya jobb vid årsskiftet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!