Brandstationens golv justeras en gång till

Golvet i vagnhallen har gjorts om en gång sedan brandstationen stod klar i februari. Nu justeras golvet ytterligare en gång.

I både spolhallen och vagnhallen har golvet gjorts om.

I både spolhallen och vagnhallen har golvet gjorts om.

Foto: Stina Järperud

Katrineholms kommun2019-11-18 13:56

I början av september fick alla brandbilar flytta ut för att golvet i den nybyggda brandstationen inte höll måttet. Vatten samlades i pölar på golvet i vagnhallen, med halkrisk som följd. Nu ska samma golv justeras igen. 

– Problemen har uppdagats av räddningstjänsten. Vi har gjort en garantianmälan och då måste byggentreprenören få en chans att åtgärda felen, säger Jan Kristensen hos fastighetsägaren KFAB.

Golvet har slipats och spacklats men behöver ytterligare bearbetning för att vattnet ska rinna ner i brunnarna.

– Vår underentreprenör Linotol har gjort golvet i vagnhallen. De har tagit fullt ansvar för garantiåtgärderna, säger Marcus Gerdåker, projektledare på Tegelstaden bygg.

Även golvet i spolhallen har gjorts om under hösten. Där finns ingen extra beläggning och Tegelstaden bygg gjorde jobbet själva.

– När man gjuter en platta och ska dra till ytan så kan glättaren (slipmaskinen, reds anm.) gräva ner sig och det blir svackor. I till exempel ett badrum kan man använda flytspackel, men här vill man ha upp konstruktionsbetongen, säger Marcus Gerdåker.

Han riktar tacksamhet till personalen som har makat på sig för att ge utrymme till byggarbetarna i flera omgångar.

– Sådana här grejer kan ju hända i byggbranschen. Det finns normer för hur mycket svackor man får ha, avviker det får man justera det som felar, säger Marcus Gerdåker.

Brandstationen har verksamhet dygnet runt och är beroende av att kunna tvätta fordon och låta dem rinna av.

I både spolhallen och vagnhallen har golvet gjorts om.
I både spolhallen och vagnhallen har golvet gjorts om.
Karta: Brandstationen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!