Det var vid 20.37 som SOS larmades om den allvarliga trafikolyckan. En bil som kört ner på gångvägen i Djulö allé krockade mot ett träd.

I bilen färdades en 17-årig och en 37-årig man, hemmahörande i Katrineholm respektive Malmköping.

Ett omfattande räddningsarbete pågick under torsdagskvällen med räddningsstyrkor från både Katrineholm och Norrköping. Även polis, flertalet ambulanser och en ambulanshelikopter larmades till olyckplatsen.

Personerna var fastklämda i bilen och kring klockan 21.45 meddelade räddningscentralen i Östra Götaland att man lyckats få ut de båda männen ur fordonet.

Kring 23-tiden bekräftade polisen att den 17-årige pojken omkommit. Den andre personen i bilen, en 37-årig man, fördes med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Först vid 23.15 lämnade polis och räddningstjänst Djulö allé. Polisens presstjänst uppger att anledningen till olyckan ännu är okänd och att en förundersökning har inletts om grov vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död. Bilen togs i beslag och bärgades från platsen.