Ny restaurang har öppnat på Vasavägen

Under tisdagen slogs dörrarna upp till en asiatisk restaurang i Merkurhuset. Bakom satsningen står 23-årige Duy Nghiem från Katrineholm.

För 23-årige  Duy Nghiem blir Lotus garden den tredje restaurangen han öppnar. Sedan tidigare driver han thaikiosken i Talltullen.

För 23-årige Duy Nghiem blir Lotus garden den tredje restaurangen han öppnar. Sedan tidigare driver han thaikiosken i Talltullen.

Foto: Emma Eriksson

Katrineholms kommun2019-11-12 15:04

Där tidigare lampaffären låg i Merkurhuset på Vasavägen har Duy Nghiem öppnat sin asiatiska bufférestaurang Lotus garden. 

– Vi ska servera rätter från Thailand, Kina, Vietnam, Japan och Korea, berättar han och visar runt i de nyrenoverade lokalerna. 

På väggarna hänger konst från Duy Nghiems hemland Vietnam och över en vägg vaktar färgglada karpar sin gyllene rom.

–  Vi började renovera lokalerna i maj och hade egentligen tänkt öppna i augusti, men renoveringen drog ut på tiden då det var mycket att göra.

23-årige Duy Nghiem kom som 15-åring till Sverige från Vietnam. Våren 2017 flyttade han till Katrineholm. Trots sin unga ålder har han redan lång erfarenhet från restaurangbranschen. Lotus garden blir hans tredje restaurang och här har han fem anställda.

–  När jag gick på SFI drev jag en liten restaurang i Perstorp i Skåne och sedan har jag Sushi thai take away i Talltullrondellen. Den kommer jag ha kvar, men jag ville prova att öppna en större restaurang. Många gäster har efterfrågat fler sittplatser och den här lokalen har ett bra läge, berättar han.

Inspiration till sin Lotus garden har han bland annat hämtat från restaurangkedjan Rosegarden som serverar asiatisk mat.

Första premiärgästen blev Ola Centerblad som passade på att luncha när han uträttade ärenden på stan.

– Det är klart man måste testa när det öppnar en ny restaurang. Jag tror på det här, ett fräscht lunchställe är precis vad centrum behöver.

Chau Huynh och Sau Banh var gäster under tisdagens premiär för restaurang Lotus garden.
Chau Huynh och Sau Banh var gäster under tisdagens premiär för restaurang Lotus garden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!