Rånaren kan ha försökt ta sig in hos fler

Den man som misstänks ha rånat en äldre man i hans bostad i Talltullen, dömdes senast i februari för stölder.

Mannen häktades vid Nyköpings tingsrätt på måndagseftermiddagen.

Mannen häktades vid Nyköpings tingsrätt på måndagseftermiddagen.

Foto: Katrineholms-Kuriren

Katrineholms kommun2019-11-19 14:35

På måndagseftermiddagen häktades den 25-årige man, som misstänks för att ha rånat en äldre man under natten mellan måndag och tisdag i förra veckan. Den äldre mannen vaknade vid 03-tiden och upptäckte att det var en person i hans lägenhet. 

25-åringen greps i fredags och misstänks också för stöld på ett gym i Katrineholm. 

– Han blev ju häktad för rån och stöld. Vi har fått in information som vi behöver jobba med och vi har spaningsarbete som behöver göras, som placerar honom på den platsen vid den tiden. Vi har vittnen som är hörda och fler vittnen som behöver höras, säger åklagare Rahima Ortac, som har hand om ärendet. 

Inledningsvis rubricerades rånet som grovt, men mannen häktades misstänkt för rån av normalgraden. 

– Det har inte varit något tillhygge eller vapen inblandat och det har inte förekommit något våld, däremot hot om våld, säger Rahima Ortac. 

Mannen är tidigare dömd för stölder; senast i februari i år dömdes han till skyddstillsyn för ringa stöld samt tillgrepp av fortskaffningsmedel. 

Men det finns inget, säger Rahima Ortac, som tyder på att han varit inne i fler bostäder än i den äldre mannens. Däremot kan rånaren ha försökt med flera lägenhetsdörrar. 

– Det finns iakttagelser om att en person gått och ryckt i flera dörrar. 

Det är inte känt hur rånaren tog sig in i mannens lägenhet. 

– Det finns inga tecken på att han brutit sig in, det finns inga brytmärken. Målsägande är av uppfattningen att han har låst ytterdörren. 

Karta: Oppundavägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!