Skafferi Hästhagen invigs vid Ericsberg

På söndag är det premiär för Skafferi Hästhagen vid Ericsberg och det blir även en öppen träning i ERT, miljöträning för hästar.

Maria Hansson och dottern Daniella Hansson satsar på gemensam butik mittemot stallarna vid Ericsbergs slott.

Maria Hansson och dottern Daniella Hansson satsar på gemensam butik mittemot stallarna vid Ericsbergs slott.

Foto: Emma Eriksson

Katrineholms kommun2019-10-29 10:43

Mittemot stallarna har Skafferi Hästhagen inrymts i lokaler som använts som sekretariat under tävlingar vid Ericsbergs slott. Bakom satsningen står dressyrryttaren och tränaren Daniella Hansson och hennes mamma Maria Hansson. 

Direkt efter studenten 2012 startade Daniella sitt företag Daniella Hansson dressage & horsemanship. Hon utbildar och tränar ponnyer, hästar och elever och tävlar själv i dressyrklassen intermediare med siktet inställt på Grand prix.

I maj 2018 flyttade Daniella sin verksamhet till Ericsbergs slott. I december flyttade hennes föräldrar Maria och Leif Hansson hit från Linköping och idén om ett gemensamt projekt föddes.

– Vi är otroligt hästintresserade allihop och omgivningen härute är outstanding. Många åker hit på helgerna, men det finns inte så mycket att göra. Kanske kan en promenad och en titt in i butiken locka, säger Maria Hansson.

– Jag tänkte öppna dörrarna till ridhuset så man kan titta på träningarna och en gång i månaden ska vi ha olika events. Vi ska ha butiken öppen på helgerna, men jag arbetar ju i stallet tvärsöver gårdsplanen så jag är alltid här, inflikar Daniella Hansson.

Det är bråda dagar inför invigningen, men på hyllorna står redan flera sorters smaksatt kaffe, teer, muggar och presentartiklar. I ett annat hörn ligger quiltade schabrak på ett bord.

På söndag är det premiär och då leder även Daniella en öppen träning i ERT, miljö- och beteendeträning för hästar.

Ätbart för både två- och fyrbenta är Skafferi Hästhagens nisch. I sortimentet finns bland annat smaksatt kaffe, presentartiklar och hästfoder från den holländska leverantören Pavo.

–  När jag arbetade i Holland fodrade jag mina hästar med Pavo, men det var så svårt att få tag på i Sverige så jag tog saken i egna händer. Med Pavoexpressen kör jag ut foder till kunderna och tanken är att ha en kontinuerlig kontakt för att hitta rätt foderlösning för deras hästar, förklarar Daniella Hansson.

Vid sidan av verksamheten vid Ericsberg har både mor och dotter jobb på Östgötateatern, Maria som säljchef och Daniella som publikansvarig på teaterns nya X-scen.

Vid butiksentrén vaktar det stadiga vildsvinet Berta i sällskap med ett koppel foxterriers. 

–  Berta var med i Amadeus och hundarna i Röda nejlikan och jag köpte dem. Nu får de spela en stor roll igen, säger Maria Hansson.

Med retro hemtrevnad slås dörrarna till Skafferi Hästhagen upp på söndag. I sortimentet finns ätbart och presenter till tvåbenta och foder till fyrbenta.
Med retro hemtrevnad slås dörrarna till Skafferi Hästhagen upp på söndag. I sortimentet finns ätbart och presenter till tvåbenta och foder till fyrbenta.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!