UR ARKIVET: Hon vill försörja romsk familj

Saxat ur Katrineholms-Kuriren för 50, 25 och 10 år sedan:

Kuriren för 50 år sedan: Britt-Louise Höglund har som sista utväg skrivit till inrikesdepartementet för att få sin Jozef Gorgan kvar i Sverige.

Kuriren för 50 år sedan: Britt-Louise Höglund har som sista utväg skrivit till inrikesdepartementet för att få sin Jozef Gorgan kvar i Sverige.

Foto: Carina Ekdahl

Nostalgi2019-11-16 07:03

50 ÅR: HÄR KUNDE EN PAMPIG IDROTTSHALL HA LEGAT

Tänk om planerna som lades på is 1964 i stället hade fullföljts, då hade kvarteret Igelkotten inte sett ut som det gör i dag. Då hade Erik Wiksholms nytagna flygfoto i stället visat en pampig idrottshall. Det var nämligen meningen att man skulle bygga en sådan.

50 ÅR: HON ÅTAR SIG FÖRSÖRJA HELA ZIGENARFAMILJEN

– Måste jag skiljas från min Jozef kan jag lika gärna dö. Så skriver Katrineholmsflickan Britt-Louise Höglund i ett brev till inrikesdepartementet. Det är Britt-Louise som förlovat sig med Jozef Gorgan, en av de 44 zigenarna vid Djulö och som nu fortsätter kampen för att få tillstånd för honom och hans familj att stanna i Sverige.

50 ÅR: DE LANSERAR SÖRMLANDSSOUVENIR

De två konsthantverkarna Sören och Märta Eriksson, som driver Julitatuppen utmed riksväg 214 vid Gimglöl,ska lansera en Sörmlandssouvenir, en ljusstake, som associerar till Sörmlandssymbolen näckrosen.

50 ÅR: WIKA-PORR I STOCKHOLM

Sveriges första och världens andra porrmässa öppnas den 26 november i Stockholm. Bakom mässan står Hälsingborgsingenjören Wilhelm Karlsson, tidigare verksam i Mellansörmland, men då som radiohandlare.

Sexiga skor, nyklassisk porr, filmvisning i slutna rum är något av vad Wika-Karlsson bjuder på i ett kupoltält på 600 kvadratmeter.

50 ÅR: KSK:S FOTBOLL SAMMANFATTAS

När KSK- fotbollens säsong sammanfattas har Roland Andersson, Peter Nilsson, Tommy Karlsson, Peter Edrenius och Anders Lundmark spelat alla seriematcher. Flest mål gjordes av Peter Edrenius, 13, Anders Lundmark, 11 och Peter Nilsson 8.

25 ÅR: TJEJEN SOM ÖVERGLÄNSTE ALLA KILLAR

"Ska vi möta ett bondlag med en tjej. Då behöver vi väl knappast ens spela", flinade allsvenska Hammarbys tioåringa pojkar före matchen.

Moa Wahlgren såg till att få tyst på de kaxiga stockholmarna. Hon blev tvåmålsskytt när Julita vann med 3-0 i Värmbols inomhusturnering i Duveholmshallen.

10 ÅR: TACKSAM STURFÄLT FICK KULTURPRIS

Som traditionen bjuder delades Katrineholms-Kurirens kulturpris ut i samband med litterär afton. Martin Sturfält prisades och fick 40 000 kronor.

Kuriren för 50 år sedan: Erik Wikholms bild på kvarteret Igelkotten - där det kunde ha legat en idrottshall.
Kuriren för 50 år sedan: Erik Wikholms bild på kvarteret Igelkotten - där det kunde ha legat en idrottshall.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!