Undantag för Vingåkers folkpark

Insändarskribenten  menar att det måste vara något särskilt stort problem som gör att detta undantag för Vingåkers folketspark inte gillas av Vingåkers moderater.

Insändarskribenten menar att det måste vara något särskilt stort problem som gör att detta undantag för Vingåkers folketspark inte gillas av Vingåkers moderater.

Foto: Roger Culmsee

Insändare2019-11-19 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Reflektion över nyhetsartikeln "Undantag i regler ger folkparken bidragsrätt" publicerad  11 november.

I måndagens tidning (11 november 2019) läser vi att Anna Lejon (M) har problem med bidragen till Vingåkers folkpark u.p.a. Utan personlig ansvarsfrihet. Eller rättare sagt: Majoritetens förslag till undantag från regler om bidrag.

Moderaterna har genom alla tider kritiserat svenska organisations- och företagsregler. Man har ansett att det är för svårt och för krångligt att bedriva verksamhet. Dock verkar inte detta gälla socialdemokratiskt ägda folkparker. u.p.s är, vilket Katrineholms-Kuriren mycket riktigt påpekar, en utgången organisationsform. Skatteverket anser idag att dessa föreningar idkar verksamhet på ideell basis och kan därför anses skattebefriade. Här har alltså moderaterna i Vingåker egentligen anledning att jubla, eftersom undantaget förenklar, kanske till och med säkrar, en kulturellt viktig verksamhet. Kunde man ju hoppas.

Men det måste vara något särskilt stort problem som gör att detta undantag för Vingåkers folketspark inte gillas av Vingåkers moderater. Kan det möjligtvis vara så enkelt, hemska tanke, att problemet ligger i att Vingåkers Socialdemokratiska föreningen är huvudägare? Ja, jag vet inte.

Däremot tycker jag att Anneli Bengtsson (S) leder kommunstyrelsens arbete på ett föredömligt vis och tror på ett bifall till undantag för alla Vingåkersbors skull.