Årets idrottsprofil utses vid ny gala

Sörmlandsgalan är nedlagt. Men det blir en ny fest i början av nästa år. Då ska Årets idrottsprofil motta checken på 50 000 kronor.

2018 blev ett fantastiskt år för Maxine Olsson. Gymnastenfick först Katrineholms kommuns idrottsstipendium, sedan blev det ett EM-guld samma dag som hon utsågs till Årets idrottsprofil.

2018 blev ett fantastiskt år för Maxine Olsson. Gymnastenfick först Katrineholms kommuns idrottsstipendium, sedan blev det ett EM-guld samma dag som hon utsågs till Årets idrottsprofil.

Foto: Roger Culmsee

Sport2019-10-09 15:26

I flera år har Sörmlandsidrotten arrangerat en gala varje höst. Då har idrottsåret summerats och flera priser delats ut.

Så blir det inte i år.

– Sörmlandsgalan har varit. Nu planerar vi ett nytt forum, men har inte kommit så långt att vi spikat formerna, säger Malin Gustafsson, verksamhetschef på Sörmlandsidrotten.

Så mycket är i alla fall klart att det blir en releasefest i Eskilstuna den 18 januari.

Då ska bland annat Solbackastiftelsen, i samarbete med Sörmlandsidrotten, dela ut priset Årets idrottsprofil, det finaste idrottspriset som finns i länet.

De senaste åren har flera idrottare från Katrineholm utmärkt sig och få kliva fram och ta emot checken på 50 000 kronor. 2014 gick det till kulstötaren Sara Lennman, för två år sedan till bandy- och fotbollsspelaren Matilda Plan och förra året fick gymnasten Maxine Olsson priset.

Vem 2019 års mottagare blir är inte klart.

 Det har kommit in ett gäng ansökningar, men vi har förlängt ansökningstiden oktober månad ut, säger Solbackastiftelsens ordförande Sofia Yrvenback Aktergård.

Precis som tidigare blir det elva stipendiater som ska utses. Där finns åtta utbildningsstipendier på vardera 10 000 kronor. Sedan nomineras tre till priset Årets idrottsprofil. Vinnaren, vars prestation både på och utanför idrottsarenan bedöms, får 50 000 kronor, de båda övriga nominerade vardera 15 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!