Osäkert om KVBS spelar på söndag

Isen är nyligen lagd på Backavallen och den sägs vara spelklar. Men än har inte KVBS tränare Roger "Gubben" Carlsson fått besked om träningsmatchen mot Lidköping blir av på söndag.

Roger "Gubben" Carlsson ser fram emot att inta Backavallens is.

Roger "Gubben" Carlsson ser fram emot att inta Backavallens is.

Foto: Anders Göransson

Bandy2019-10-24 21:00

Sedan länge har det varit tänkt att KVBS skulle avsluta sin försäsong genom träningsmatch hemma på Backavallen mot Lidköpings AIK på söndag. Men då det varit lite osäkerhet kring isens skick till helgen så har KVBS lagt upp en reservplan om att spela på tisdag, hemma mot Djurgården istället.

Även om Backavallens vaktmästare och ismakare Roger Staaf tidigare i veckan sa att han tror det blir match på söndag så är det inte bestämt ännu. Roger Carlsson hoppas på en tisdagsmatch.

– Det kan vara bra att spela på tisdag, då ska det bli lite kallare med hyfsad is. Då tränar vi idag (torsdag), måndag, spelar tisdag sen tränar torsdag sen är det premiär, säger Carlsson.

På torsdagen gjorde KVBS sin första träning på Backavallen. Inför träningen tyckte Roger att det skulle bli härligt att ta sig ut på stor is och kunna öva på saker som är svåra att få till på en liten rink.

– Det som inte stämmer blir svårt att träna på, men det kan vi göra nu. Det är jättepositivt att det finns is, då kan vi köra där och göra det vi vill. För mig är det bara glädje att komma ut på storbana.

På fredagen tycker Roger att det blir trevligt att va med på den allsvenska upptaktsträffen.

– Det brukar vara någon kaffe och macka sen får man kliva fram och prata lite om hur det varit och vad man tänker om framtiden. Det är väl en kul grej, så får man lyssna på vad de andra säger också. Det är något som profilerar bandyn så det är bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!