Bie siktar uppåt igen – efter tunga tiden

Inför 2019 var det oklart om Bie GoIF:s A-lag hade någon framtid. Efter att ha fått ihop ett lag i herrsjuan finns det nu en ny grund att bygga vidare på för framtiden.

Stefan "Humba" Andersson (i mitten) kliver ner till assisterande tränare I Bie där tidigare spelarna Victor Högnäs (t. v.) och David Strömberg tar huvudansvaret.

Stefan "Humba" Andersson (i mitten) kliver ner till assisterande tränare I Bie där tidigare spelarna Victor Högnäs (t. v.) och David Strömberg tar huvudansvaret.

Foto: Privat

Fotboll2019-11-20 14:18

En tredjeplats i division 6 år 2018 var bra, men efter att ha tvingats till walkover i dem två sista omgångarna valde föreningen att kliva ner en division till 2019. Dels för att man hade för tunt manskap men också på grund av ekonomiska skäl.

– Då höll hela klubben på att försvinna. Då blev jag lite irriterad och tänkte: ”Det ska fan inte få hända”, berättar Claes Nyberg.

Claes är just nu styrelsemedlem i Bie GoIF och jobbade väldigt nära A-laget under föregående säsong tillsammans med tränaren Stefan "Humba" Andersson. När de anmälde sitt lag hade dem sex spelare i truppen.

– Sen byggde vi därifrån och kunde få ihop ett lag genom kontakter. Första matchen mot KSK då visste inte spelarna vad dem hette. De körde namnleken när dem andra körde idioten, så det var lite speciellt.

Säsongen genomfördes utan någon vikt lagd på resultat. Idag har Bie drygt 20 spelare där gemenskap och glädje varit i grunden för bygget och nu görs en nysatsning till 2020. Stefan Andersson får sällskap på tränarbänken av de tidigare Biespelarna Victor Högnäs och David Strömberg som tar huvudansvaret.

– Den kombinationen av dem två blir jättebra, sedan kommer Stefan hjälpa till lite runt laget, säger Claes.

Claes tror att ett fotbollslag i Bie är viktigt för samhället då det idag inte är så mycket annat som händer. Med en ungdomsverksamhet som startades igen under 2019 och utveckling på den existerande spelartruppen ser Claes ljust på framtiden.

– Vi borde vara ett topplag i sjuan och gå upp i sexan, och det har jag sagt till tränarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!