Guldsuccé i Katrineholmscupen

Precis som väntat blev det en jättetävling på söndagen med runt 900 gymnaster. GKKG:s 07-08-lag gjorde stor succé när de tog två guld och ett silver i Duveholmshallen.

Nellie Sääw, Svea Harrsjö, Linn Bergsten, Lova Holmqvist och Nomi Vusir kunde glädjas åt två guld och ett silver på söndagen. Laget består av ytterligare tre gymnaster.

Nellie Sääw, Svea Harrsjö, Linn Bergsten, Lova Holmqvist och Nomi Vusir kunde glädjas åt två guld och ett silver på söndagen. Laget består av ytterligare tre gymnaster.

Foto: Viktor Runsten

Gymnastik2019-10-20 17:43

Inför tävlingen var Katrineholmsgymnasternas ordförande Lotta Nilsson orolig för hur tidsschemat skulle hålla, eftersom det var så många lag och gymnaster anmälda. Men mer än halvvägs genom tävlingsdagen hade det gått väldigt smärtfritt för arrangörerna GKKG och Katrineholms GF.

– Det har gått jättebra, vi har hållit tidsschemat och det har flutit på jättebra. Och publiken har fått plats. Det har varit en fantastisk tävling hittills, jättekul, säger Lotta.

– Det är nästan så man bara sitter och är helt lycksalig över att det går så himla bra. Och alla lag som är här verkar jättenöjda.

Ett lag som verkligen är jättenöjda är hemmalaget GKKG 07-08. På morgonen tävlade de i klass Trollet där de tog guld i fristående och tumbling samt ett silver i trampett, där GKKG 08-09 tog guldet. 

– Jag tror det var för att vi alla samarbetade och pratade igenom allting och pushade och peppade varandra, säger Nomi Vusir om vad som låg bakom GKKG 07-08:s framgång.

Nomi får medhåll från sina lagkamrater och alla tyckte att det var extra kul att prestera bra på hemmaplan.

En annan grej som uppskattats med Katrineholmscupen är ett pris vid namn "Vi är grymma". Det delas ut till lag som gör något positivt, till exempel som att peppa övriga lag.

– Det betyder att det är fler folk som kommer börja peppa varandra istället för att hela läktaren är helt tyst, säger Linn Bergsten.

Tjejerna i GKKG 07-08 berättar att de skrek jättemycket i början.

– Men vi behövde lugna oss lite för vi höll på att tappa rösten, säger Linn med ett skratt.

GKKG hade sju lag med i söndagens tävling.
GKKG hade sju lag med i söndagens tävling.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!