KIB har rustat om och siktar uppåt

Katrineholms Innebandy har fått vänta lite på att få starta sin säsong i division 2, men nu på onsdagskvällen är det dags då laget gästar Trosa Edanö. Och hela laget är taggat ut i fingertopparna på att förbättra sig från fjolårssäsongen.

Kapten August Härnström (till vänster) ska gå i bräschen för sitt KIB.

Kapten August Härnström (till vänster) ska gå i bräschen för sitt KIB.

Foto: Viktor Runsten

Innebandy2019-10-01 21:31

Det som skulle bli ett nytt försök att kvala sig uppåt till division 1 under förra säsongen blev istället en kamp om att hålla sig kvar i serien. En nygammal tränarduo och en hel hop värvningar senare är KIB rustade för att höja sig.

– Om allt stämmer och vi håller oss skadefria så ska vi vara topp fyra och gå till slutspel. Och i ett slutspel kan vad som helst hända. Det är i alla fall målet. Framför allt ska vi vara väldigt bra på hemmaplan, säger huvudtränare Jimmie Blomqvist-Rosenberg.

Anledningarna till att man förväntar sig mer är inte bara antalet spelare man fått in, vilket gjort gott åt truppbredden där man snudd på dubblat i storlek. Utan även vilka spelare det handlar om.

– Två spelare från Flen, Jesper (Kangosjärvi) och Anton (Jonsson). Jesper vann ju poängligan i division 2 förra året. Jag har med mig fyra killar från Vingåker, bland annat Andreas Sjöberg i mål, en jättenyckelspelare. Om han inte är divisionens bästa målvakt så är han topp två, säger Jimmie.

Jimmie Blomqvist-Rosenberg tränade KIB under tre år tillsammans med assisterande Peter ”Peppe” Sandberg. Duon fick lämna för tre år sedan, nu när de är tillbaka tänker de fokusera mer på anfallsspelet.

– Vi jobbar hårt med att ha ett rörligt spel. Alla åren jag har tränat dem innan har vi stått väldigt statiskt i försvar. Vi ska ha mer presspel, vi ska vara anfallsglada. Det kommer ge kontringar bakåt men det ska ge mer mål framåt.

August Härnström är både kapten och poängbästa spelare från förra årets KIB. Till den här säsongen ser han stor chans till förbättring, där han hoppas kunna leda vägen.

– Vi är väl nästan tio nya gubbar i laget. Förra året var vi väl bara tio riktiga A-lagsspelare, det räcker inte. Så det är väl stora skillnaden. Sen har Jimmie och ”Peppe” kommit in, det är mycket bättre, säger han.

På onsdagen väntar Trosa Edanö för KIB:s säsongsöppning, laget som slog Katrineholm i vårens kvalspel. Trosa vann sin premiär i fredags mot Flen, men Jimmie Blomqvist-Rosenberg förväntar sig att man ska vara det bättre laget.

– Gör vi vårt jobb och spelar som vi ska så ska vi vinna. Men det ska vi göra i stort sett mot alla lag – förutom Nyköping och Telge som vi kommer få slita hårt mot. Premiär är premiär, men vi ska vara bättre än dem över tre perioder. Vi ska kunna nöta sönder dem.

Jimmie Blomqvist-Rosenberg lägger stor vikt på rörlighet och anfallsspel.
Jimmie Blomqvist-Rosenberg lägger stor vikt på rörlighet och anfallsspel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!