KIB räckte inte hela vägen i premiären

Det blev som tränare Jimmie Blomqvist-Rosenberg hade hoppats på. KIB hittade rätt i spelet direkt och hade ledning 4–2 efter första perioden. Därefter tappade man rörligheten och Trosa kunde ta över och till slut vinna med 7–5.

Gustaf Winterros Malmsten var en av KIB:s målskyttar i premiären.

Gustaf Winterros Malmsten var en av KIB:s målskyttar i premiären.

Foto: Hilda Djupenström

Innebandy2019-10-02 22:26

Trosa Edanö spräckte nollan efter 43 sekunder. Men mindre än tre minuter senare kunde kapten August Härnström göra KIB:s första mål för säsongen. Kort därefter tog man ledningen via ett självmål och utökade till 3–1 via Niklas Davidsson. En Trosareducering och ett mål från Gustaf Winterros Malmsten senare gjorde att KIB ledde med 4–2 efter den första perioden.

– Första perioden spelar vi som vi ska med rörligt spel, tyvärr skulle vi nog lett med både 6– och 7–2. 

– Vi har tre killar som har helt öppet mål och inte får in den, i första perioden. Det kallar jag oskärpa, eller premiärnerver, säger Jimmie Blomqvist-Rosenberg.

Det gjorde att Trosa kunde ta sig in i matchen, hemmalaget gör tre mål i andraperioden mot KIB:s ett, genom Rasmus Kangosjärvi.

– Vi slappnar av lite i andra samtidigt som dem börjar kriga lite mer och får in sina bollar, ska vara glada att det står 5–5 efter andra.

Trosa tog ledningen dryga sex minuter in i den tredje perioden. Därefter kom KIB in i matchen igen, men kom inte närmre än stolp- och ribbskott. Trosa satte istället spiken i kistan och vann med 7–5.

– Vi ska absolut ta med oss förstaperioden och sista tio i tredje, energin vi har där är jättebra. Andra perioden och delvis i tredje, det får vi jobba på lite, jobba med bolltempot. Får vi upp det är det inga problem. Bara att acceptera läget och säga grattis till Trosa. De gjorde det bra, det ska man inte ta ifrån dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!