KIB mäktade inte med serieledarna

Mötet med serieledande FBC Nyköping var tänkt som höjdpunkten av KIB:s "Innebandyfest" som gick under helgen. Men det blev förlust med 9–2 och ingen riktig slutkläm på helgen.

Serieledarna FBC Nyköping var något nummer för stora för KIB i publikmatchen.

Innebandy2019-11-17 19:29

Matchen började med att gästande Nyköping tog kommandot. Det gav utdelning då FBC:s Christoffer Ekstrand öppnade målskyttet. Förra säsongen var Ekstrand en bra poängspelare i Onyx i allsvenskan men klev ner två divisioner under sommaren.

Men KIB tog sig tillbaka lite turligt då en FBC-back styrde in en kvittering i eget mål, ett mål som noterades på Rasmus Kangosjärvi som skadade sig en stund senare och fick hjälpas av planen. Sedan var det dags för Ekstrand igen, den här gången som framspelare och 2–1 till gästerna efter 20 minuter.

2–1 blev till 5–1 efter halva andra perioden. Dock kunde KIB:s Isak Hård reducera till 5–2  kort därefter. Några vassa räddningar från hemmamålvakten Andreas Sjöberg såg till att ställningen stod sig till sista perioden.

Men där kunde FBC sticka ifrån målmässigt. 9–2 blev det till slut och Christoffer Ekstrand stod för två mål och två framspelningar.

– De har det vi kommer ha om ett par år, när vi får spela ihop oss. Hatten av, de är jätteduktiga. Sen tycker jag inte att 9–2 är rättvist, men vi kliver upp lite i tredje och chansar lite. Det är sådant som händer. Synd när det är så mycket publik, säger tränare Jimmie Blomqvist-Rosenberg.

660 åskådare kunde se hur KIB fick kämpa ordentligt för att hänga med obesegrade serieledarna. Men Jimmie gillade hur hans spelare jobbade hårt för varandra.

– Det är utan tvekan seriens bästa lag och jag tycker att vi står upp i 50 minuter. Man ska inte vara nöjd med förlust, men vi har mycket bra signaler i laget. Och det ska vi bygga vidare på.

Kapten August Härnström och resten av KIB-laget kom inte riktigt upp i normal offensiv nivå.