– Värmbol har alltid var en sådan klubb som alltid ger järnet, jag är själv en sådan spelare så det har passat mig bra. Men det är något jag tar med mig, inte bara inom fotbollen, men också inom övriga livet, säger 22-årige Joel Scherman som sagt upp lägenheten i Katrineholm och tagit tjänstledigt från jobbet vid Östra skolan.

Han längtar till Trosa och närheten till större städer. Drömmar om att studera i Stockholm känns lättare att uppnå från barndomens Trosa.

– Jag flyttade från Trosa när jag började gymnasiet i Åtvidarberg, sedan flyttade jag direkt till Katrineholm. Jag längtar till att ha närmare till gamla vänner och Stockholm. Jag är sugen på att börja plugga och det är enklare att ta sig till Stockholm därifrån, säger han.

Därför har han inte bara sagt upp sin lägenhet i Katrineholm, utan också kontraktet med Värmbols FC.

– Det är klart att det är tråkigt, laget är ett väldigt skönt gäng både på och utanför planen. Men jag känner ändå att just nu är det här rätt för mig. Jag har tappat lite sug för fotbollen, känslan har kommit smygande, men att jag väljer att flytta beror inte på någon särskild anledning eller så. Jag är mest sugen på att testa en ny stad.

Drömmen om en karriär inom fotbollen är inte längre lika solklar.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med fotbollen. Jag har hållit på sedan jag var fem år och att avsluta helt skulle vara ett stort beslut. Jag vill inte döda den helt.

Han har fortfarande en dialog om träning med VFC – men håller även kontakten med Trosa/Vagnhärad.

Däremot blir det inga fler matcher i VFC-stället, så när VFC möter Tellus Aspudden på onsdag kväll är det utan honom.