Spännande när rallycupen ska avgöras

Skänninge är platsen för helgens final i Svenska rallycupen. Denna klassiker rundar sedvanligt av säsongen med sina utmanande vägar där underlaget kan vara väldigt förrädiskt.

Eskilstuna MK:s Robert Eriksson i sin Renault Clio är laddad.

Eskilstuna MK:s Robert Eriksson i sin Renault Clio är laddad.

Foto: Pierre Skytt

Bilsport2019-10-24 11:06

I fjol möttes rallyförarna av runt en decimeter nysnö på lördagsmorgonen men så blir nog inte fallet i år.

Samtliga deltagare gjorde då ändå det bästa av situationen och klarade tävlingen galant.

I de flesta klasser är inget avgjort innan start. Alla måste över startrampen på lördag förmiddag för att få de extra startpoängen som delas ut.

Ett ekipage som behöver klara denna till synes enkla manöver för att vinna klassen i årets cup är bröderna från SMK Nyköping Hampus och Pontus Jakobsson i Toyota i den trimmade klassen för tvåhjulsdrivna bilar. Tvåa i klassen är Katrineholm MK:s Fredrik Eriksson med Nyköpings Kristoffer Nordlund vid noterna som får rikta in sig på en andra plats i årets cup.

– Blir det som i fjol kan väl allt hända men vi behöver nästan bara att starta tävlingen för att vinna cupen, vi vill givetvis visa att vi kan vinna tävlingen också, säger Hampus.

Här kommer också Eskilstuna MK:s Robert Eriksson till start med Jens Thapper i högerstolen i sin Renault Clio R3. Robert som i år inte deltagit i alla deltävlingar har en bit upp till toppen i sluttabellen men kan säkert blixtra till och utmana.

I Ekonomiklassen ligger Eskilstuna MK:s ordförande Pär Henrik Andersson med hustrun Susanne Carlsson tvåa med sin VW Golf och har chans på avancemang. SMK Vingåker ställer upp med Jonna Olsson som har med Flens MS Linda Sjölin i sin Volvo 850. Marknadsnatta bjuder de 163 anmälda förarna på en runda i Östergötland som mäter 17 mil varav 3,3 av dessa är fördelade på fem specialsträckor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!