Växande skola för hockeyns framtid

Hockeyskolan som Katrineholms Hockey håller varje söndag växer för varje vecka. Där läggs grunden för det som kan bli föreningens framtid.

Tonie Pettersson är en av ledarna i KH:s hockeyskola.

Tonie Pettersson är en av ledarna i KH:s hockeyskola.

Foto: Viktor Runsten

Ishockey2019-11-19 16:27

Även om namnet antyder det så behöver man inte ha något större intresse för hockey för att vara med i skolan. Terese Carlsson från KH:s styrelse menar att fokus ligger först och främst på att sätta barnen i rörelse.

– Sen är det jätteroligt om man tycker om att åka skridskor och spela hockey så klart. Men rörelseglädjen är det viktigaste, att få barn och ungdomar att vara aktiva, säger Terese.

Skolan inleds med upplärning av skridskoåkning och sedan får barnen gå vidare till att köra med klubba och puck om så önskas. Från start läggs även vikt på att barnen ska lära sig samarbeta och lyssna på andra.

– Det är mycket lek, det är ingen tävling eller något sådant utan det är egentligen bara att ha roligt på isen. Vi har jättebra ledare som ser till att det blir så.

Idag har hockeyskolan mellan 25 och 30 barn och just den här söndagen är det två nya deltagare.

– Det är jätteroligt med att vi har både pojkar och flickor. Vi ser en ökning av att även flickor är intresserade av att prova att åka skridskor och sedan förhoppningsvis spela hockey.

Terese menar att intresset för skolan ökar generellt sett och att föreningen vill bygga vidare på det.

– Barnen är vår framtid i föreningen. Det är vi jättemåna om.

Åldersmässigt är det ett stort spann på deltagarna i hockeyskolan, något som föreningen öppnat upp nu.

– Vi tycker att alla barn ska få möjlighet att prova åka skridskor. Så vi har några riktiga småttingar som är födda 2014-15, säger Terese och fortsätter:

– Vi har barn som är födda 06 och är 13 år gamla som har börjat spela i år, det är jätteroligt. Alla barn är välkomna till hockeyskolan, sen ser vi till att man hittar rätt i ålder och vart man hör hemma.

Att deltagandet i skolan är gratis tror Terese är en faktor till populariteten. Och med fortsatt utveckling ser föreningen en bra framtid.

– Om det fortsätter i den här takten så har vi en ljus framtid faktiskt. Om vi till och med har 13-åringar som börjar spela nu så är det jätteroligt. Jag tror att det ser väldigt bra ut.

Tidigare har Katrineholms Hockey samarbetat med både KVBS och Backa KK. Det samarbetet kommer tas upp igen under nästa år i liknande form som hockeyskolan. Med ishallen som väntas komma tror Terese att det kommer gynna samarbetet och barnen som får chans att testa nytt.

– Vi förespråkar dubbelidrottande, det finns inget som säger att man måste göra antingen eller – man kan göra både och i ganska hög ålder. Det är rörelsen som är det viktigaste, det är det man vill åt.

Terese Carlsson berättar att det är fler och fler flickor i hockeyskolan.
Terese Carlsson berättar att det är fler och fler flickor i hockeyskolan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!