VFC-spelarna möter varandra under vintern

En A-lagspelare, en ungdomsspelare och en före detta Värmbolsspelare kommer alla spela i Svenska Futsalligan under vinterhalvåret. Och alla tre spelar i olika lag.

Vedran Benca påbörjar nu sin första futsalsäsong, genom att gå in i Strängnäs i Svenska Futsalligan.

Vedran Benca påbörjar nu sin första futsalsäsong, genom att gå in i Strängnäs i Svenska Futsalligan.

Foto: Viktor Runsten

Futsal2019-10-22 09:11

Vedran Benca har precis avslutat fotbollssäsongen med Värmbols FC där laget säkrade nytt kontrakt i division 2. Men det blir ingen längre vila. Nu ska han spela för Strängnäs Futsal i SFL, vars ligaspel är igång.

– Det är tre träningar i veckan, plus matcher, så det blir full fart. Det ser jag fram emot, det är något nytt. Vi får väl se vilken nivå jag håller, säger Vedran.

Han har inte spelat futsal på det här sättet tidigare och lockades till Strängnäs genom tränaren Alli Darwich, som är del av ledarstaben i Haninge som vann VFC:s serie. 

– Vi kom överens om att jag ska ge det ett försök. Jag har fotbollen, jobbar heltid som mäklare och är småbarnspappa, det tar lite tid det med, säger Vedran.

Tror du att det kan bli lite för mycket fotboll?

– Jag vet inte, kan man få för mycket fotboll? Jag är fotbollsnörd. Fysiskt sett kanske kroppen är lite trött, men det blir också något mentalt som sker eftersom det är något nytt, då blir det kul och då orkar kroppen mer. Det är väl mer pendlandet som är ett frågetecken. Det sportsliga känns bara spännande.

Vedran hoppas att futsalen ska hjälpa honom utvecklas som fotbollsspelare, men ser det också som ett sätt att slippa annan vinterträning.

– Jag är ingen kille som går till gymmet, då är det skönt att veta: ”Här ska du vara och det här ska du göra”, säger 27-åringen.

En annan VFC-spelare som är mer rutinerad inom futsal än Vedran är 19-årige Demir Sulejmanovic. Förra säsongen spelade han för Norrköping Futsal. Precis som Vedran var han på väg till Strängnäs i vinter, men valde seriekollegan AFC Eskilstuna.

Demir är även uttagen till P19-landslaget i futsal igen, som samlas i Göteborg i slutet av oktober.

– Det känns jätteroligt att bli kallad till landslaget. Det är många nya spelare som tagits ut, så vi får se vad de går för, säger Demir.

Den gångna säsongen spelade han i U19-laget i VFC, men till våren är Demir inte säker på en fortsättning.

– Jag blev erbjuden ett kontrakt med Värmbol men jag tackade nej eftersom jag vill spela futsal. Jag får bestämma själv, jag tycker futsal är mycket roligare än vanlig fotboll.

Även Rickard Abrahamsson, som tidigare spelat i Värmbols FC och Vingåkers IF spelar i futsalligan. Han bor sedan tre år i Stockholm och spelar med Marieberg, där han gjorde många mål under säsongen när laget gick upp i femman. Nu har han värvats av Djurgården att spela futsal, med uppdraget att göra mål. Han fick dock lämna premiären mållös efter att Djurgården förlorade mot Borås med 3– 7.

Demir Sulejmanovic lutar åt att satsa mer på futsal än på fotboll.
Demir Sulejmanovic lutar åt att satsa mer på futsal än på fotboll.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!