Vild avslutning när KVBS tog tredje raka

Regnet forsade ner på Backavallen under nästan hela andra halvlek. Då växlade KVBS upp och tog grepp om matchen. Bara för att tappa det igen innan segern säkrades sent mot Lidköping.

Linus Doktare var segerorganisatör igen med sina tre mål i lördagens match.

Linus Doktare var segerorganisatör igen med sina tre mål i lördagens match.

Foto: Anders Nilsson

Bandy2019-11-16 19:14

I den första halvleken började matchen utan några droppar från himlen och det var gästande Lidköpings AIK som öppnade målskyttet i den åttonde minuten efter lite slarv från hemmalagets uppspel. I en halvlek som nästan enbart bestod av lyrbandy och fasta situationer blev det inga fler mål. 

– Vi gör en bra första halvlek, släpper bara in ett mål och det står 1–0 till dem i paus. Vi har motvind i första, så det gällde att hålla nere siffrorna där och sen gasa i andra när vi hade medvinden, för det blåste rätt mycket, säger Linus Doktare.

Till den andra halvleken regnade det för fullt och hörnorna stod också som spön i backen. Först kvitterade hemmalaget genom Doktare på retur efter en hörna och några minuter senare tog Lidköping ledning efter skott på hörna.

Inom loppet av fem minuter vände KVBS 1–2 till 4–2 efter två mål från Niklas Eriksson och ett till från Linus Doktare. Men Lidköping svarade genom att komma tillbaka till 4–4 bara åtta minuter efter Erikssons straffmål.

Men kort därefter var det Niklas Eriksson som låg bakom det matchvinnande målet. Han åkte slalom in i motståndarnas straffområdet och höll på att avgöra själv, men hans skott räddades och där kom Olle Larsson och petade in bollen.

Sedan i matchens sista sekund kunde Linus Doktare smälla in en straff, hans tredje mål för matchen som fastställde slutresultatet till 6–4.

– Det blir en jävla krigarinsats, bara att borra ner huvudet. Det är inställningen som avgör den här matchen, säger Linus Doktare.

Linus föredrog spöregnet under andra halvlek jämfört med det duggande regnet som kom delvis i första halvan.

– Jag tycker nästan att det blir lättare att spela eftersom det blir vatten på isen istället för frost. Det är bättre att det är mer vatten så det nästan blir vattenplaning.

Linus följde upp sin fyramålsmatch från förra helgen med att göra tre mål på lördagen.

– Jag är i form nu, säger han med ett leende.

Nu har KVBS inlett serien med tre raka vinster och leder Bandyallsvenskan på bättre målskillnad än Gripen Trollhättan.

– Vi har börjat riktigt bra, bara att bygga vidare på det. Fortsätta kriga och komma upp i vår nivå varje match. Alla lag kan slå alla så det är bara att kriga på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!