VVK:s segerjubel – tog säsongens första vinst

Två förluster och inte ett vunnet set. Det var Vingåkers VK:s facit efter de två första Elitseriematcherna. Men på lördagen funkade det mesta och laget bärgade sin första seger.

Säsongens första segerjublet kom i lördags när VVK besegrade RIG Falköping på bortaplan.

Säsongens första segerjublet kom i lördags när VVK besegrade RIG Falköping på bortaplan.

Foto: Tomas Nilsson

Volleyboll2019-10-19 19:16

VVK ställdes mot RIG Falköping, laget som bara spelar hemmamatcher och inte kan gå till slutspel. RIG hade inte heller vunnit ett enda set under de två första matcherna. Men det var gästande VVK som vann det första setet, 25–22. Hemmalaget svarade med att vinna det andra med 25–19. Därefter tog Vingåker över och vann de två sista seten klart, 25–15 och 25–13. Därmed var säsongens första vinst ett faktum.

– Det känns riktigt bra att ta första vinsten. När vi genomför allt vi har jobbat på under träningarna så går det väldigt bra. Det ger tro på att vårt system verkligen fungerar. Grabbarna är väldigt taggade på det, att när dem gör rätt saker så kan dem vinna, säger tränaren Mike Bossence.

Just tro på sitt system och tro på sina medspelare var viktiga faktorer i vinsten enligt Mike.

– Vi är inte så bekymrade över vad som finns på andra sidan nätet, tänker bara på vårt eget spel.

Mike tyckte att deras bakre rad fungerade väldigt bra i anfallsspelet och han var imponerad av hur bra VVK:s toppspelare levererade under matchens viktiga ögonblick. Det enda som Mike ville ha lite mer av under matchen var ett lite bättre försvarsspel.

Annars tror Bossence att den här vinsten kan få igång maskineriet hos VVK och ställa till det för deras motståndare.

– Absolut. Så fort våra spelare tror på det mer och mer så kommer de chocka många lag, de kommer göra många besvikna, så vi är taggade på det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!